Takaäänenvaimennin

Valitse ajoneuvo

Hae rekisterinumerolla

tai

Hae ajoneuvolla

  Valitse autosi  

Mikä on takavaimennin?

Auton takaäänenvaimennin on pakokaasujärjestelmän viimeinen osa. Tämä järjestelmä koostuu pakosarjasta, katalysaattorista a keskimmäisestä äänenvaimentimesta tai resonaattorista, sekä loppuvaimentimesta, jota yleisemmin kutsutaan pakoputkeksi.

1. tammikuuta 2011 lähtien, vaaditaan että uudet dieselmoottorit on varustettu dieselhiukkassuodattimella (DPF). Se on liitetty pakoputkistoon ja mahdollistaa hienojen, karsinogeenisten hiukkasten suodattamisen pois dieselmoottorin pakokaasuista.

Pakoputken toimintona on poistaa pakokaasut ja suodattaa pois polttoaineen poltosta vapautuneet haitalliset hiukkaset. Sillä on myös ratkaiseva merkitys toimiessaan melun vähentäjänä. Pakokaasujärjestelmä on oltava täydellisessä kunnossa, toimiakseen ympäristön ja nykyisen lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Milloin takaäänenvaimennin pitäisi vaihtaa?

Pakoputki joka ei enää toimi oikein, ei vaimenna tarpeeksi kaasupurkausten aiheuttamaa melua, mikä tekee melusta havaittavan. Meluhaittojen lisäksi vialliset putket johtavat polttoaineen ylimääräiseen kulutukseen. Kaiken lisäksi, kulunut takavaimennin muodostaa uhan koko pakojärjestelmälle.

Sen vuoksi pakoputki suositellaan tarkistettavaksi joka 20,000 km välein. Huomaa, että äänenvaimentimen keskimääräinen käyttöikä on tyypillisesti 80,000 km, pudoten 60,000 kilometriin jos ajoneuvoasi käytetään lähinnä kaupunkiympäristössä. On myös suositeltavaa säännöllisesti tarkistaa pakoputken koossa pitävien kumien, kaulusten ja jousten tila.

Pakoputken rikkoutumiset

Koko pakokaasujärjestelmä on kovalla koetuksella, koska kaasut ovat erittäin syövyttäviä. Se kärsii huomattavasta sisäisestä kulumisesta ja on alttiina myös useille ulkoisille vaaroille:

  • Fyysiset ja lämpövaikutukset
  • Tiepöly
  • Huonokuntoinen katalysaattori, tai keskivaimennin, voi vahingoittaa takavaimenninta

Alla on joitakin merkkejä, joiden avulla voit tunnistaa viallisen takavaimentimen:

  • Lattiasta tuleva epänormaali, metallinen naksahdusääni
  • Epänormaali ääni kiihdytyksen aikana
  • Lievä polttoaineen ylikulutus

Säästääksesi rahaa ja vaihtaaksesi autonosat edullisesti, kannattaa osat tilata Mister Auton sivuilta! Vain muutamalla klikkauksella pääset käsiksi verkkoluetteloomme ja voit valita yli 300,000 osanimekkeen joukosta tarvitsemasi, alennettuun hintaan. Tilaa takavaimennin nyt ja saat sen toimitettuna kotiisi tai lähimpään toimituspisteeseen!

Nopea Takaäänenvaimennin haku auton tyypin mukaan

TRUSTPILOT