Pyöränlaakeri

Valitse ajoneuvo

Hae rekisterinumerolla

tai

Hae ajoneuvolla

  Valitse autosi  

Pyöränlaakerit, niiden toiminta ja hankinta Mister-Autolta

Pyöränlaakerit mahdollistavat renkaiden vaivattoman kääntymisen. Laakerit ovat jatkuvan rasituksen kohteena ja niiden kuluminen aiheuttaa renkaiden kulumista, ajettavuuden heikkenemistä ja auton muiden osien kulumista.

Pyöränlaakerit kannattelevat auton painoa ajon aikana, mahdollistavat vaivattoman kääntymisen ja ohjattavuuden. Renkaisiin ja laakereihin kohdistuu siten suurta ja jatkuvaa rasitusta, mistä syystä laakerien kuntoa on syytä tarkkailla säännöllisesti. Tyypillinen vaihtoväli laakereille on 10 000 km:n välein. Ajotavasta, olosuhteista ja auton kunnosta riippuen vaihto saattaa olla ajankohtaista aiemminkin.

Laakerien merkitys auton optimaalisessa toiminnassa ja ajettavuudessa on suuri. Vialliset laakerit kuluttavat renkaita, aiheuttavat aliohjautuvuutta ja kuluttavat ohjausjärjestelmää. Laakerien kulumisen lisäksi niiden ruostuminen aiheuttaa vaihdon tarpeen. Voiteluöljyn tiivisteen rikkoutumisesta johtuva veden pääsy laakeritilaan aiheuttaa laakerin ruostumisen. Mister-Autolta edulliset hinnat ja supernopea toimitus kaikille autonosille.

Laakerien kunnon havainnointi

Laakerien kunnon tarkastaminen tapahtuu nostamalla auto tunkin varassa ylös ja pyörittämällä rengasta tai useampaa rengasta samanaikaisesti. Epätavalliset äänet, hankaus tai hidas pyörimisliike kertovat kaikki laakerin kuluneisuudesta. Ajon aikana hankausäänet, renkaiden epätasapaino ja tärinä viestivät laakerin vaihdon tarpeesta. Renkaiden nopea kuluminen on merkki siitä että laakerien kunto on syytä tarkistaa.

Laakerien hankinta

Laakerien hankinnassa olennaista on hankkia oikea osa autoon. Auton merkki ja malli sekä muut varaosahankinnat määrittävät oikean osan. Mister-Auton hakukoneen avulla oikea osa löytyy nopeasti ja edullisesti. Mister-Auto toimii yhteistyössä merkkivalmistajien kanssa. Kaikilla osilla on takuu.

Osien oikea valinta ja asentaminen vaikuttavat siten auton käyttöön ja turvallisuuteen monin eri tavoin. Mister-Auton haku palvelua käyttämällä varmistat oikeiden osien valinnan nopeasti & vaivatta!. Mister-Auton takaa tarjoamiensa nimekkeiden ja palvelunsa laadun ja opastaa tarvittaessa osien asennukseen liittyvissä kysymyksissä.

Auton huollon merkityksestä

Auton säännöllisen huollon pääasiallinen merkitys on auton käyttöiän pidentäminen, ajoturvallisuuden ylläpitäminen sekä auton ajettavuuden ylläpitäminen. Huollon säännöllisyys vaikuttaa ratkaisevasti eri autonosien vaihdon tarpeeseen, kuormituksen kertaantuessa eri osissa ajoneuvoa yhden osan ollessa kulunut ja vaihdon tarpeessa. Ajoneuvon turvallisuudessa huolto on ratkaisevassa osassa, ajotavan, olosuhteiden, ajokokemuksen ja ajoneuvon säilyttämiseen ja varusteluun liittyvien seikkojen ohella.

Ääriolosuhteissa ja suurten olosouhde-erojen vallitessa auton huollon merkitys korostuu. Auton kunnon tunteminen vuodenaikojen ja olosuhteiden vaihtuessa mahdollistaa nopean reagoinnin ongelmien ilmaantuessa. Edelleen varaosien hankinnassa ajantasainen tieto auton huolloista, edellisistä varaosista sekä auton yleiskunnosta nopeuttaa oikean osan valintaa ja asennuksen suorittamista. Huollon avulla on mahdollista välttää olosouhteista johtuvien ongelmien kasaantumista ja suurten huoltojen toistuvaa tarvetta. Ajoneuvon kuormittaminen epäsäännöllisten huoltojen, väärien osavalintojen, huoltovälien pidentämisen kautta lisää turvallisuusriskejä ja lyhentää auton käyttöikää.

Auton kunnon tunteminen on autonomistajan velvollisuus. Samalla se on kustannuksia ja ympäristöä säästävä tekijä. Mister-Auto tukee ekologista ja kustannustehokasta autoilua. Suuri valikoima laadukkaat tuotteet, asiakaspalvelu, sekä edulliset hinnat tekevät Mister-Auton palvelusta tehokkaan keinon ylläpitää auton ajettavuutta ja kuntoa.

Nopea Pyöränlaakeri haku auton tyypin mukaan

TRUSTPILOT