Pakoputki / Aänenvaimentimet

Valitse ajoneuvo

Hae rekisterinumerolla

tai

Hae ajoneuvolla

  Valitse autosi  
Pakoputki / Aänenvaimentimet

Pakokaasujärjestelmä

Pakokaasujärjestelmä pitää sisällään paljon erilaisia osia, jotka eivät ole suoranaisesti näkyvillä. Viisiosainen pakokaasujärjestelmä on yksi auton pisimmistä osista, ja se ulottuu lähes koko auton pituuteen. Pakokaasujärjestelmä kuuluu auton eniten kuluviin osiin, ja näin ollen se vaatii paljon huoltoa –koko järjestelmä voi ennen pitkään olla vaihdon tarpeessa. Viallisen pakokaasujärjestelmän osa näkyy myös ulospäin, sillä se saattaa aiheuttaa kovaa melua sekä savuttamista, erityisesti dieselautoissa.

  1. Pakosarja: Pakosarja kiinnittyy sylinterinkannen pakoaukkoihin ja kerää pakokaasut yhteen, johdattaen ne ulkoilmaan pakoputkea pitkin. Pakosarjaa tarvitsee harvoin vaihtaa, mutta se voi esimerksiksi alkaa vuotamaan.
  2. Happitunnistin: Happitunnistin, eli lambda-anturi sijaitsee pakoputken alkupäässä, ja kertoo auton ajotietokoneelle polttoaineen lisäämisen, tai vähentämisen tarpeesta pakoputkessa olevan happimäärän perusteella. Vika happitunnistimessa voi vaikuttaa koko moottoriin, ei pelkästään pakokaasujärjestelmän toimintaan, joten sen on syytä olla kunnossa.
  3. Pakoputkisto: Pakoputkisto siirtää pakokaasut auton takaosasta ulkoilmaan.
  4. Katalysaattori: Katalysaattori muuntaa ihmisille ja ympäristölle haitalliset kaasut vähemmän haitallisiksi, kuten hiilimonoksidin hiilidioksidiksi sekä vesihöyryksi. Katalysaattori on yksi pakoputkiston kalleimmista osista.
  5. Äänenvaimennin: Äänenvaimennin vaimentaa polttomoottorin äänen miellyttävämmälle tasolle.

Merkkejä pakokaasujärjestelmän huonosta kunnosta

On helppo huomata milloin pakokaasujärjestelmä pitää uusia. Jos auton sisällä yllättäen haisee pakokaasu, on se melko varma merkki pakoputken vuodosta. Tässä tilanteessa ikkunoiden avaaminen on tarpeellista. Myös paukkuminen sekä bensankulutuksen kasvu ovat merkkejä pakoputken vaihtamisen tarpeesta. Auton pitämä ääni voi myös nousta moninkertaiseksi kun pakoputki vuotaa pahasti. Pakoputkisto voi kuitenkin hyvin hoidettuna kestää jopa yli 200 000 ajokilometriä.

Pakokaasujärjestelmän huolto

Pakoputki on yksi auton nopeimmin kuluvista osista. Kylmässä ja kosteassa säässä pakoputken huuhtelu pidentää sen käyttöikää. Kun pakoputkesta on kyse tulee pienistä ongelmista helposti isoja, joten on syytä antaa ammattilaisen tarkistaa putken kunto aika ajoin. Pahimmassa tapauksessa auton pakoputki ruostuu kokonaan puhki; veden, kuumuuden, sekä tiesuolan vaikutuksesta. Jos reikää ei paikata ajoissa se suurenee ja vuoto pahenee. Lopulta koko putkisto pitää vaihtaa, mikä voi tulla kalliiksi. Myös pakoputkistosta erillään olevien kiinnikkeiden kunto olisi hyvä tarkistaa tasaisin väliajoin ja vaihtaa aina tarvittaessa. Kiinnikkeiden vaihdon tarpeen tunnistaa pakoputken kolinasta, ja niiden pettäessä pakoputki voi laahata maassa.

Pakokaasujärjestelmän uusiminen Mister-Autolta

Pakokaasujärjestelmän tai sen osien ollessa vaihdon tarpeessa, Mister-Auto voi auttaa!

Mister-Autolta löytyy jokaiseen merkkiin ja malliin osia. Voit myös olla varma, että osamme ovat Euroopan laatu- ja turvallisuusstandardien mukaisia. Vuonna 2007 perustettu Mister-Auto on yksi Manner-Euroopan, sekä erityisesti Ison-Britannian, johtavista autotarvike- ja varaosien myyjistä. Yrityksen valikoimaan kuuluu yli 300 000 laatutuotetta suurimmilta autonvalmistajilta ja varaosamerkeiltä. Mister-Auton avulla on myös helppo varmistua siitä, että tilattu osa osa juuri sinun autoosi. Mister-Autolla on myös takuu, sekä 15 päivän palautusoikeus kaikissa tuotteissa. Mister-Autolta pakoputkiston uusiminen on nopeaa, helppoa sekä edullista.

TRUSTPILOT

Laitevalmistajamme