Öljynsuodatin

Valitse ajoneuvo

Hae rekisterinumerolla

tai

Hae ajoneuvolla

  Valitse autosi  

Öljynsuodattimen merkitys autossa

Öljynsuodatin puhdistaa moottoriöljyn hiukkasista estäen niiden kulkeutumisen moottoriin. Suodattimen vaihtoväli määrittyy huoltovälien, valitun öljylaadun, suodattimen laadun, ajo-olosuhteiden ja ajotavan mukaan.

Öljynsuodatin poistaa moottorin ja vaihteiston voiteluun tarkoitetuista öljyistä kiinteät epäpuhtaudet. Sen merkitys on siten moottorin ja ajoneuvon käyttöiän pidentäminen, ajettavuuden parantaminen sekä polttoainekulutuksen pienentäminen. Öljynsuodattimen oikea toiminta vaikuttaa huomattavasti ajoneuvon yleiseen huollontarpeeseen. Viivästynyt suodattimen vaihto tai väärän suodattimen valinta saattaa johtaa moottorin vaurioitumiseen ja vähäisemmissäkin tapauksissa polttoaineen syötön tukkeutumiseen sekä muihin toimintahäiriöihin.

Auton ja moottorin kokonaiskuormituksen kannalta on siis olennaista valita oikea suodatin. Mister-Auto valikoimista oikean suodattimen valinta tapahtuu muutamassa minuutissa, rekisterinumerohaun tai mallihaun perusteella. Mister-Auto on verkon suurimpia varaosatoimittajia, jonka toiminnassa avainsana on luotettavuus.

Öljynsuodattimen vaihtaminen huoltotoimena

Öljynsuodattimia on useita erilaisia. Pääsääntöisesti suodattimet jaotellaan koteloituihin ja keskipakoissuodattimiin. Ensimainituissa epäpuhtaudet puhdistetaan suodatinpaperin avulla, jälkimmäisessä sentrifugin avulla. Tehokkaimpia suodattimia ovat tavallisesti keskipakoissuodattimet. Useimmat suodattimet ovat kertakäyttöisiä, mikä tekee niistä säännöllisesti vaihdettavia kuluvia osia.

Öljynsuodattimien kunnon tarkistaminen on osa auton päivittäistä ylläpitoa – suodatinten kunto tarkistetaan aistinvaraisesti ja vaihdontarpeeseen reagoidaan joko vaihtamalla suodatin itse tai käyttämällä autoa huollossa. Vaihto voidaan tehdä myös vuosihuollon tai muun määräaikaishuollon yhteydessä. Olosuhteiden vaihtuminen vuodenaikojen vaihtuessa, ajoympäristön vaihtuessa, ajotavan muuttuessa tai pitkien yhtäjaksoisten ajomatkojen yhteydessä on tavallisesti sopiva ajankohta tarkistuksen tekemiselle. Muita vaihtovälin indikaattoreita ovat ajoneuvon yleinen kunto, käytettyjen osien laatu sekä edellisen vaihdon onnistuminen ja käytetty öljylaatu. Itse suodatinta vaihdettaessa Mister-Auto tarjoaa verkon parhaan valikoiman sekä täsmällisen hakukoneen oikean osan valitsemiseksi. Mister-Auton valikoimissa on 300 000 varaosaa ja lisätarviketta, toimitus on nopeaa ja vaivatonta ja palautusoikeus on 14 vrk.

Öljynsuodatin varaosana

Suodattimet ovat yleensä kertakäyttöisiä varaosia, ja niiden hankinta sekä asennus on tavallisesti tehtävissä ajoneuvon omistajan toimesta. Suodatinta hankittaessa olennaisia seikkoja ovat ajoneuvon tehdasosavalinnat, puhtaus- ja kokoluokitukset, sekä pakkauksessa ja oppaissa annettavat ohjeet. Suodatinvalmistajien joukosta oikean valitseminen tapahtuu sujuvimmin huoltokirjan ja Mister-Auton hakukoneen avustuksella.

Suodattimen valinnassa tärkeintä on tarkoituksenmukaisen ja oikean kokoisen ja –hintaisen osan valinta. Huomioitavia seikkoja ovat olosuhteet, koko- ja puhtausluokitukset, tehdasvalinnat sekä vaihtovälien pituus.

Öljynsuodattimen vaihtaminen

Öljysuodattimen vaihtamisen yhteydessä on huolehdittava ympäröivän moottoritilan puhdistuksesta sekä tarpeellisesta työskentelytilasta ajoneuvon alapuolella ja ympärillä, sekä jäteöljyn keräämisestä talteen asianmukaisesti. Varsinainen toimenpide vaihtelee yksityiskohdiltaan jonkin verran automerkistä ja mallista riippuen. Mallikohtaiset ohjeet löytyvät auton huoltokirjasta. Tarvittaessa Mister-Auton asiantuntijat avustavat oikean toimintatavan löytämisessä. Vaihtaminen huoltopisteessä tapahtuu tavallisesti parissa tunnissa, kustannusten koostuessa osan hinnasta, työn hinnasta ja mahdollisesta lisätyön tarpeesta.

Nopea Öljynsuodatin haku auton tyypin mukaan

TRUSTPILOT