Lasinnostin

Valitse ajoneuvo

Hae rekisterinumerolla

tai

Hae ajoneuvolla

  Valitse autosi  

Lasinnostin

Lasinnostin on auton sivuikkunan nostomekanismi, joka koostuu väkipyöristä, kiskoista ja johdoista sekä sähköisissä malleissa moottorista. Nostin on kuluva osa, jonka voi hankkia myös ilman moottoria. Sähköisiä mekanismeja on kahta eri mallia, tavallisia ja impulssilla toimivia.

Lasinnostin on ajomukavuutta nostava mekanismi jonka avulla voidaan laskea tai nostaa auton sivuikkunan laseja. Mekanismi sijaitsee auton oven sivupaneelissa ja kullekin ikkunalle on oma mekanisminsa. Manuaalisessa nostimessa on kolme osaa; väkipyörät, kiskot ja johdot, jotka sijaitsevat symmetrisessä kahdeksikkomuodostelmassa. Sähköisessä mekanismissa on lisäksi moottori. Varaosana mekanismi kuluu ja rikkoutuu helposti. Mekanismin voi hankkia myös ilman moottoria, jolloin vaurioitunut mekanismi vaihdetaan uuteen ja kytketään olemassa olevaan moottoriin. Mekanismin voi asentaa myös itse mutta se edellyttää ovipaneelin irrottamista. Kullekin automallille on olemassa oma mekanisminsa, eli osaa tilattaessa on annettava tarkat tiedot ajoneuvosta. Mister-Auton hakukone varmistaa että tilatuksi tulee oikea, laadukas varaosa.

Sähköisiä lasinnostimia on olemassa kahdenlaisia, tavallisia ja impulssilla toimivia. Tämä koskee sekä etu-, että takalasinnostimia. Koko mekanismin ohella voi varaosana hankkia vain mekanismin moottorin sekä nostokytkimen. Mekanismin hinta ilman moottoria on mallista ja toimittajasta riippuen sadan euron molemmin puolin. Halvimmillaan mekanismi on saatavilla muutamalla kympillä. Mister-Auton hinnat kestävät vertailun myös ikkunannostimien osalta. Sivusto toimii sujuvasti, asiakaspalvelua on saatavilla suomeksi ja toimitus tapahtuu muutamassa päivässä.

Lasinnostimen valinta, hankinta ja asennus

Lasinnostimesta rikkoutuu tavallisesti valmistajasta riippuen joko vaijerimekanismi, kytkin tai moottori. Moottori on mekanismin kallein osa ja vaihtaminen huoltoliikkeessä aiheuttaa usean sadan euron kustannuksen, osahankintoineen. Itse vaihdettaessa kyseessä on aikaa vievä ja kohtuullisen hankala toimenpide joka on kuitenkin tehtävissä. Olennaista on oikean varaosan hankinta. Mister-Auto hakukone varmistaa että osa on oikea. Asennukseen saa vinkkejä asiakaspalvelusta sekä netin foorumeilta.

Lasinnostinten korjaukseen myydään myös erillisiä korjaussarjoja, joiden sisältö koostuu tavallisesti vaijereista ym. ja joiden hinta on muutaman kympin luokkaa. Nostinta vaihdettaessa on huolehdittava sivupaneelin kiinnitysten säilymisestä ehjänä, usein kiinnitys tapahtuu muoviklipeillä, jotka vaurioituvat helposti aiheuttaen lisävaivaa ja –kustannuksia.

Lasinnostin Mister-Auto

Mister-Auton kymmenen vuoden kokemus netin varaosakaupasta tekee siitä alan luotettavan toimijan. Sivuston selkeys ja sujuvuus, asioinnin nopeus ja vaivattomuus, edullisuus, asiakaspalvelun saatavuus, maksuliikenteen suojaus, laatutakuu sekä oikean valinnan varmistava hakumekanismi tekee Mister-Autosta suositun varaosatoimittajan. Mister-Auto toimii yhteistyössä eri osavalmistajien ja autovalmistajien kanssa, pyrkien varmistamaan palvelunsa korkean laadun ja moitteettomuuden uutta osaa hankittaessa, prosessin kaikissa vaiheissa. Jokaisella hankitulla osalla on täysi laatutakuu. Valikoimissa on yli 300 000 tuotetta ja nimekettä, alkaen moottoriöljyistä valikoiman kattaessa kaikki johtavat valmistajat ja automerkit.

TRUSTPILOT