Jarrutus

Valitse ajoneuvo

Hae rekisterinumerolla

tai

Hae ajoneuvolla

  Valitse autosi  

ALILUOKKAMME Jarrutus

Jarrut ja jarrujärjestelmät Mister-Auton valikoimissa

Jarrujen kunto on auton turvallisuuden ja ajettavuuden kannalta välttämätön seurattava autonomistajalle. Jarruihin kohdistuva rasitus kertautuu muissa auton osissa mikäli jarrut ovat kuluneet. Mister-Autolta löydät jarrut ja jarrujen osat nopeasti ja edullisesti.

Jarrut ja jarrujärjestelmät autoissa

Jarrut ovat olennainen osa auton turvallisuusjärjestelmää. Jarrut koostuvat useista eri osista joista jarrutyynyt ja jarrulevyt ovat tärkeimmät. Rumpujarrut ja niihin liittyvät jarrukengät sijaitsevat tavallisesti auton takaosassa, jarrulevyt jarrupaloineen taas auton etuosassa.

Kahdesta jarrujärjestelmästä jarrulevyihin perustuva on tavallisempi järjestelmä. Jarrulevyt toimivat kitkan avulla, jarrupalojen painautusessa levyjä vasten ja kitkan hiljentäessä auton vauhtia. Sijaintinsa ja rakenteensa puolesta jarrulevy on altis kulumiselle, likaantumiselle ja olosuhdemuutoksille. Myös ajotavalliset asiat voivat vaikuttaa levyn kestävyyteen ja vaihdon tarpeeseen. Jarrulevyt ja jarrupalat ovat alttiita kulumiselle ja niiden huoltaminen ja vaihtaminen on olennainen osa auton säännöllistä huoltoa.Tarvittavat osat ja jarrujärjestelmät löytyvät edullisesti Mister-Autolta.

Jarrulevyjen ja jarrupalojen vaihtotarve

Jarrupalojen ja jarrujen huoltovälin määrittely perustuu jarrujen kunnon havainnointiin, erikseen määriteltyä vaihtoväliä ei ole. Kulumisen osalta merkitseviä olosuhteet, ajotapa ja osien valinta ja asennus edellisten huoltojen yhteydessä sekä auton kokonaiskunto. Silmämääräisen havainnoinnin ohella jarruttaessa kuuluvat äänet, ohjauksen ongelmat, auton epätavallinen liike ja epätasainen jarrutuskokemus ovat kaikki merkkejä siitä että auton jarrujärjestelmä vaatii huoltoa. Hydraulinesteen määrän tarkkailu auttaa myös määrittämään huollon tarvetta, ja matala nestetaso viittaa jarruosien altistumiseen. Nesteet tulee vaihtaa säännöllisesti.

Jarrujen hankkiminen verkossa Mister-Autolta

Mister-Auton asiakkaana saat takuun hankkimasi osan laadun ja keston suhteen, sekä tarpeidesi mukaista palvelua. Malli- ja merkkikohtaiset tarvikkeet ja osat löytyvät hakupalvelun avulla. Asiakkaan on huolehdittava että auton tiedot ovat hakukoneessa oikein ja että asennuksesta vastaava taho on tehtäviensä tasalla. Tarvittaessa asiakaspalvelu ohjeistaa myös asennuksessa tai asiaankuuluvan huoltotahon paikallistamisessa.

Verkkokaupan yleiset ehdot, toimitusehdot ja maksuliikenteen suojaukseen liittyvät ehdot pätevät verkkokaupassa täysimääräisinä. Mister-Auto toimii yhteistyössä tunnettujen toimittajien ja valmistajien kanssa, ja takaa myymiensä tuotteiden laadun kaikissa tilanteissa. Osta jarrupalat ja muut jarrujen osat verkosta Mister-Autolta.

Jarrujen kunnosta ja ajoturvallisuudesta

Jarrujen merkitys korostuu olosuhteiden ja ajotavan mukaan. Yleisen ajokokemuksen osalta loistokuntoiset jarrut ja jarrulevyt takaavat auton reagoimisen ja hallinnan nopeasti ja vaivatta. Ajoturvallisuuden osalta jarrujen kunnon merkitys korostuu ääriolosuhteissa ja talvisin. Käyttöiän osalta auton eri osien harmoninen toiminta ja osien yhteensopivuus ja oikea asennus takaavat tasaisen rasituksen hallintalaitteisiin ja moottoriin mikä vähentää huollon tarvetta ja pidentää auton käyttöikää. Rasituksen jakautuessa epätasaisesti, kulutus ja rasitus kertaantuvat aiheuttaen toistuvaa huoltotarvetta ja heikentäen ajoturvallisuutta.

Osien oikea valinta ja asentaminen vaikuttavat siten auton käyttöön ja turvallisuuteen monin eri tavoin. Mister-Auton palvelua käyttämällä varmistat oikeiden osien valinnan. Mister-Auton takaa tarjomiensa nimekkeiden ja palvelunsa laadun ja opastaa tarvittaessa osien asennukseen liittyvissä kysymyksissä. Jarrulevyjä palvelusta löytyy kaikkiin tavallisimpiin automerkkeihin ja –malleihin, sama koskee jarrunesteitä.

Lisätietoa Mister-Auton palvelusta ja hakukoneesta

Tuotteiden ja varaosien hakeminen Mister-Auton palvelusta, jopa 60% vähittäishintoja edullisemmin, tapahtuu joko ajoneuvon merkin ja mallin tai rekisterinumeron avulla. Hakeminen on vaivatonta ja nopeaa ja parhaimmillaan osan tilaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa. Rahaliikenne on suojattu ja toimitus tapahtuu muutamassa päivässä. Kaikilla hankinnoilla on täysi takuu ja kuluttajansuoja.

TRUSTPILOT