Jarrusatula

Valitse ajoneuvo

Hae rekisterinumerolla

tai

Hae ajoneuvolla

  Valitse autosi  

Jarrusatulat Mister-Autolta

Jarrusatula on osa auton jarrujärjestelmää. Jarrujärjestelmän kaikkien osien moitteeton kunto on tärkeää ajoneuvon toimivuuden ja näin ollen ajoturvallisuuden kannalta. Uudet jarrusatulat kaikille eri automerkeille -ja malleille toimittaa Mister-Auto.

Jarrujärjestelmän toiminta perustuu siihen, että jarrupoljinta painettaessa jarrusatulan männät saavat jarrunesteen paineen vaikutuksesta jarrupalat puristumaan jarrulevyä vasten, mikä puolestaan saa auton vauhdin hidastumaan ja auton pysähtymään. Jarrun osat altistuvat tänä aikana korkeille lämpötiloille, ja näin ollen kuluvat nopeasti. Muiden jarrujärjestelmän osien tavoin jarrusatulakin kuluu ja tarvitsee aika ajoin vaihtoa. Vaihto kannattaa tehdä hyvissä ajoin ajoneuvon turvallisuuden säilyttämiseksi, sillä käytössä kuluneet osat heikentävät jarrujen tehoa merkittävästi. Merkkejä jarrusatulan vaihdon tarpeesta ovat mm. jarrutuksen aikana kuuluva vingunta tai kirskunta, jarrunesteen vuotaminen ja auton kääntyminen vasemmalle tai oikealle jarrutuksen aikana. Tämä auton sivuttaisliike johtuu siitä, että auton toisen eturenkaan puoleinen, kulunut jarru ei toimi enää yhtä tehokkaasti kuin toisen. Yksi merkki jarrusatulan vaihtamisen tarpeesta on myös jarrupolkimen tuntuminen löysältä, eli polkimen vastus tuntuu alas painettaessa heikolta.

Jarrusatulan huolto

Jarrusatulaan liittyvät ongelmat eivät aina johdu pelkästään sen vähittäisestä kulumisesta, vaan vikoja voivat aiheuttaa myös huollon puute, vääränlainen huolto sekä muut ongelmat, esimerkiksi sopimattoman voiteluaineen käyttö, ulkoisten kappaleiden pääsy jarrujärjestelmään, jarrusatulan asentaminen väärin jne. Syy voi löytyä myös ajajan kuluttavasta ajotyylistä.

Jarrusatulan vaihtamisen tarve olisi hyvä arvioida vähintään kerran kuussa. Arvioinnin voi suorittaa tutkimalla jarrusatulan rakennetta sekä koko jarrujärjestelmää. Jarrujärjestelmän testaus voidaan suorittaa tekemällä jarrutuskokeita. Jos jarrusatula tai muut jarrujärjestelmän osat kaipaavat huoltoa, uuden osan tilaaminen käy kätevästi Mister-Auton nettisivuilta. Vaihtaminen on usein itse helppoa.

Jarrusatulan tilaaminen Mister-Autolta

Jarrusatulaa tai muita varaosia hankittaessa on muistettava ostaa juuri omaan autoon sopiva varaosa. Mister-Auto on yksi johtavista autonosien myyjistä Euroopassa, toimittaen tuotteita asiakkailleen jo vuodesta 2007. Valikoimaan kuuluu runsaasti yli 300 000 erilaista auton osaa ja lisävarustetta jokaiselle automerkille ja -mallille. Sopivan osan löytäminen omaan autoon on helppoa verkossa tehtävän haun avulla. Oikeaa osaa voi etsiä esimerkiksi syöttämällä hakuun auton rekisterinumeron tai antamalla muita autoa koskevia tietoja. Tilaaminen onnistuu kaikkina vuorokaudenaikoina viikon jokaisena päivänä. Tilaamisen helppouden ja edullisuuden lisäksi myös toimitus on nopeaa. Kaikilla tuotteilla on lisäksi takuu ja 15 päivän palautusoikeus.

Nopea Jarrusatula haku auton tyypin mukaan

Jarrusatula valmistajien mukaan
TRUSTPILOT