Ilmastointi

Valitse ajoneuvo

Hae rekisterinumerolla

tai

Hae ajoneuvolla

  Valitse autosi  
Ilmastointi

Huolla autoasi ja vaihda sen Ilmastointi

Mitä auton ilmastointi tarkoittaa?

Ilmastointilaite koostuu useista osista (lauhduttimesta, kompressorista, höyrystimestä, paisuntaventtiilistä, kuivaimesta, lämpötilasensorista sekä suodattimesta).

Miten se toimii?

Ilmastointi toimii samalla periaatteella kuin jääkaappi. Ulkopuolelta tuleva lämmin ilma jäähtyy ja kuivuu kulkiessaan höyrystimen läpi. Laitteen sisällä kiertää kylmä neste (-25°C).

Tämän kylmän ilman tuloa auton sisätilaan voi säädellä haluamallaan tavalla. Sen epäpuhtaudet suodattuvat sisäilmansuodattimen avulla. Ulkoilman kosteus imeytyy lauhduttimeen (tämä selittää myös sen, miksi maa auton alla kostuu).

Hyvä tietää: Ilmastointi kannattaa laittaa päälle vähintään kymmeneksi minuutiksi joka viikko ja kaikkina vuodenaikoina. Sisäilmansuodattimet kannattaa tarkastaa säännöllisesti. Likaantuneet suodattimet ovat tehottomia ja saattavat päästää auton sisälle epämiellyttäviä hajuja.

Ilmastointijärjestelmä kannattaa tarkastaa vuosittain. (Ilmastointijärjestelmä elää jatkuvasti. Säännöllisillä tarkastuksilla voi havaita mahdolliset vuotokohdat sekä jäähdytysnesteen tason). Suodatin kannattaa vaihtaa ilmastoinnin käyttöasteesta riippuen (kuitenkin noin joka toinen tai joka kolmas vuosi). Kuluneen suodattimen suodatusteho vähenee ja osa liasta sekä kosteudesta saattaa päästä läpi. Epäpuhtaudet voivat myös vioittaa ilmastointijärjestelmää.

TRUSTPILOT

Laitevalmistajamme