Ilmansuodatin

Valitse ajoneuvo

Hae rekisterinumerolla

tai

Hae ajoneuvolla

  Valitse autosi  

Miksi ilmansuodatin tulee vaihtaa?

Ilmansuodattimen tehtävä on suojata moottoria estämällä pölyn ja muiden hiukkasten kulkeutumisen ilmasta auton moottoriin. Se myös huolehtii venttiilien kautta sylintereihin kulkevan ilmapolttoaineseoksen laadusta. Ilmansuodattimen tyypit:

 • Kuiva ilmansuodatin
 • Öljytty ilmansuodatin
 • Öljyhaudesuodatin

Ilmansuodattimen rakenne: ilmansuodatin on pyöreä tai nelikulmainen ja valmistettu puuvillasta tai paperista. Sitä ympäröivä kumitiiviste varmistaa suodattimen läpäisemättömyyden.

Milloin ilmansuodatin on vaihdettava?

Ilmansuodatin voidaan vaihtaa jokaisella tarkastuskerralla, joka vuosi tai 20,000 - 50,000 kilometrin välein. Ilmansuodattimen kesto vaihtelee riippuen autosi mallista, ajotavastasi tai ajamiesi teiden tyypeistä (kaupunki tai taajama). Jos ajat paljon hiekkateillä, on suodatin vaihdettava useammin. Tarkista suodattimen kesto auton korjausoppaasta tai suoraan autosi valmistajalta.

Viallinen ilmansuodatin voi johtaa liikakulutukseen, saastuttamiseen tai jopa moottorin hajoamiseen. Tehottomuus kiihdyttämisen yhteydessä tai tumman savun ilmestyminen pakoputkesta ovat merkkejä ilmansuodattimen käyttöiän päättymisestä.

Ilmansuodattimen vaihtaminen

Näitä vaiheita seuraamalla vaihdat ilmansuodattimen onnistuneesti.

 1. Ennen huollon aloittamista, tarkista että vanha ja uusi ilmansuodatin vastaavat toisiaan. Mikäli et ole varma, varmista korjausoppaasta tai kysy neuvoa valmistajalta.

 2. Oikean ilmansuodattimen valittuasi varmista, että autosi on vakaalla ja tasasella alustalla. Sammuta auton moottori ja laita käsijarru päälle. Auton liikkumisen estämiseksi voit jättää sen ensimmäiselle vaihteelle.

 3. Avaa konepelti ja etsi ilmansuodatin. Se sijaitsee suljetussa suodatinkotelossa suojakuoren ympäröimänä moottorin yläpuolella. Vanhemmissa automalleissa ilmansuodatin on kaasuttimen yläpuolella metallisessa tai muovisessa kotelossa.

 4. Poista ilmansuodatin kotelosta.

 5. Poistaaksesi lian kotelosta, puhdista se ilmapuristimen tai pölynimurin avulla.
  Huomio: jotta pölyä ei pääse moottoriin, estä kaasuttimen ilmanotto tarttuvalla alumiinifoliokappaleella korjausta tehdessäsi.

 6. Aseta uusi suodatin paikalleen. Varmista, että se on kunnolla kotelossa. Lopuksi vaihda ruuvit tai pultit ja sulje konepelti.

Osta ilmansuodatin – tai mikä tahansa korkealaatuinen suodatin edullisesti Mister-Autosta. Mister-Autoista löydät yli 300 000 varaosanimekettä sekä kaikki tarvitsemasi lisävarusteet.

Nopea Ilmansuodatin haku auton tyypin mukaan

TRUSTPILOT